Ecos är det mest hållbara förpackade kokosvattnet i världen. Inga bekämpningsmedel eller agro-kemikalier används på dessa plantager och varje del av kokosnöten används vid produktion. Vi använder vattnet och köttet för våra underbara drycker och skalet används till många saker så som textil, möbler, smycken, träkol, kompost och mycket mer

Social Rättvisa: Med glädje betalar vi ca 50% mer per liter kokosvatten jämfört med de stora varumärken. Detta  för att bidra till att ge skäliga löner till jordbrukarna. Detta är en viktig del av vårt hållbarhetsuppdrag!

 

  • 100% återvinningsbar: kommuner i många länder tar även hand om TetraPak® förpackningar för att sälja till återvinningsföretag som använder dem till att tillverka pappersprodukter, paneler och andra produkter.
  • BPA - fri förpackning: denna förpackning rekommenderas för gravida, mödrar och barn. Höga halter BPA har förknippats med utvecklings störningar hos små barn.
  • Lågt koldioxidutsläpp: TetraPak® förpackningar kräver endast hälften av koldioxidutsläpp och 80% mindre vatten än jämförbar plastflaska. TetraPak® skeppas platt vilket innebär att vi endast behöver 1 lastbil för leverans av förpackning istället för 20 lastbilar för flaskor/burkar av glas, plast eller metall.
  • Mindre energi behövs för att frakta våra fyllda förpackningar då Ecos är aseptiskt förpackat och inte kräver kylda transporter vilket även resulterar i mindre koldioxidutsläpp.
  • Minimalt med plast: TetraPak® använder 1/10 av den mängd plast som de flesta andra dryckes flaskor i liknande storlek använder. Ju mindre plast ju bättre.
  • Komprimeras i deponi: om den inte återvinns så den tar upp mindre utrymme. Eftersom många produkter inte återvinns är detta förmodligen den viktigaste gröna aspekten på Ecos förpackningar.
  • Hållbar anskaffning: Det mesta av pappret som används till att göra dagens TetraPak® förpackningar kommer från skogar som förvaltas professionellt och återplanteras. Som här i Skandinavien exempelvis där mer träd planteras än vad som tas ner för att tillverka papper, möbler och andra produkter. Hållbarhet är nyckeln!
  • Miljövänliga frakterVi använder oss alltid av miljöfrakt då det är möjligt och vi skickar våra kunders beställningar på Måndagar och Onsdagar. på detta sätt samlar vi ihop fler beställningar och behöver därför färre transporter.

          

        Tillsammans gör vi skillnad :)