..........        

OM

...

 

  • Kokosvatten är isotoniskt: kokosvatten har använts som en intravenös vätska under kirurgiska ingrepp för att rädda människors liv vid svåra fall av uttorkning och andra olika krämpor. Det har lyckats i fall där mediciner och regelbunden saltlösning har misslyckats
  • Naturligt ”Dagen efter” botemedel: elektrolyterna och sockerarterna i kokosvattnet hjälper till att kraftigt minska baksmällan då de renar kroppen från gifterna samt återfuktar och fyller på näring.
  • Libido Booster: ända sedan forntiden har man använt kokosvatten för att ens libido när det behövts. Detta är sannolikt ett resultat av ökad energi, återfuktning och elektrokemisk överledning från elektrolyter.

Klinisk studie från:

“Journal of Physiological Anthropology And Applied Human Science…”

             Koncentrationen av plasmaglukos var signifikant högre när kokosnötsvatten och kolhydrat-elektrolytdrucker intogs jämfört med rent vatten under         en vätskebristperiod. Kokosnötsvattnet var signifikant sötare och orsakade mindre illamående, mindre "fullhet" och ingen upprörd mage. Det är även lättare att konsumera en större mängd kokosnötsvatten jämfört me kolhydrat-elektrolytdrycker och rent vatten.

Slutsatsen kan dras att kokosnötsvatten kan användas för att återfukta HELA kroppen vid uttorkning till följd av ansträngande träning.