FAQ

-    Varför tillsätter andra märken askorbinsyra?

Det värdefullaste i en kokosnöt är köttet. Köttet i en kokosnöt är i regel som allra bäst då kokosnöten har en ålder av 9-10 månader. Vid denna ålder är kokosvattnet en bi-produkt och näringsinnehållet i kokosnötsvattnet har försämrats. Men framför allt så har vattnet fått en mycket sämre smak. Denna sämre smak kan man "maskera" genom att tillsätta askorbinsyra (benäms oftasts med finare ord som C-vitamin eller citronsyra) och på detta sätt försöka få ett äldre kokosvatten att smaka yngre. Man förlänger även bäst före datumet på vattnet genom att tillsätta syra. ECOS skördar alltid sina kokosnötter vid 6 månaders ålder när kokosnötsvattnet smakar som bäst och har det bästa näringsinnehållet. Detta innebär dock att köttet blir en bi-produkt och kokosvattnet dyrare.

-    Vad betyder ECOS?

ECOS är en sammanslagning av orden "ethos", "ecology" och "coconuts"

-    När grndades ECOS?

ECOS grundades i början av 2011 med visionen att ta fram bättre, mer naturligt kokosvatten till konsumenterna. Grundaren har arbetat med och studerat kokosnötter i nästan 5 år och har uppriktigt sagt förälskat sig i dem.....kanske det är därför han fortfarande är singel!

 

-    Varför smakar ECOS så mycket annorlunda än andra märken av kokosvatten? 

ECOS är naturligt kokosvatten från västra Thailand. Kokosnötter från denna region är speciella på grnd av sitt aromrika och aromatiska kokosnötsvattan. Vi tillsätter inte socker, tillsätter inte askorbinsyra (c vitamin) och vi vill inte heller tillsätta några "naturliga smakämnen".            

Helt enkelt så håller vi det enkelt!