ECOS: A Brand with a mission

Ecos grundades 2011 med beslutet om att hitta kokosvattnet med absolut bäst kvalité, bäst smak och näringsinnehåll. Men även att bli ett varumärke och företag som värderar näringskvalité, miljöomhändetagande och social rättvisa framför allt annat.
 
Ecos kokosvatten kommer från de mindre vanliga men mer smakrika "Num Hom" kokosnötterna (vilket översatt betyder "aromatisk") från gårdar i sydvästra Thailand. Gårdarna använder traditionella ekologiska odlingsmetoder, dvs de använder inga bekämpningsmedel eller jordbrukskemikalier, och de är inte GMO (tydliggörande: det finns inga GMO kokospalmer). Palmerna växer fint av sig själva om de bara  lämnas till naturen och behandlas med omsorg.
 
Detta innebär att Ecos kan köpa hållbart och ekologiskt odlat kokosvatten utan kostsam byråkrati. Genom att inte behöva betala certifieringsorgan kan Ecos betala nästan 50% mer/liter för sitt kokosvatten för att säkerställa hållbara jordbruks och levnadslöner. Mer pengar till jordbrukarna är en del av Ecos engagemang för social rättvisa.
 
Ecos är förpackad i den mest miljövänliga aseptiska förpackningen som finns och UHT behandlas med miljö och näringskvalité i åtanke. Verkligt RAW kokosvatten kan endast fås från en nyknäckt kokosnöt. Att frysa eller utsätta kokosvattnet för högt tryck (HPP) påverkar vattnet på cellnivå och leder ofta till tidig oxidation och enzymatisk lakning. Dessa processer kräver vanligen även konstant kylning och en "mjukad" förpackning. Krav som Ecos med gott samvete inte kan lägga på miljön. Moder Jord kommer före vinst. Alltid!
 
Ecos kommer alltid att ha bäst kvalité och bäst smak och ha det på de miljömässigt bästa och socialt medvetna sätt som möjligt. Ecos ser ljust på framtiden och underbara saker som kommer att hända.
 
/Stay hydrated