Hannas Livsstil

18.07.2013 07:41

 Varför det är så bra att dricka ECOS Kokosnötsvatten?

I Yoga & Näringscenter´s senaste nyhetsbrev beskriver Hanna Larsson under rubriken "Hannas Livsstil" varför

det är så bra att dricka ECOS Kokosnötsvatten. Yoga & Näringscenter har även kampanj på ECOS under Juli månad. 

        HANNAS LIVSSTIL

        KOKOSVATTEN

Vårt kokosvatten ECOS kommer från färska gröna kokosnötter och innehåller viktiga salter och mineraler som gör att det återställer vätskebalansen bättre än vatten. Finns i 250ml och 1 liters förpackning som är BPA fria. ECOS kokosnötter skördas redan vid 6 månaders ålder istället för vid 9-13 månader som gäller hos de flesta övriga märken på marknaden. Detta är en perfekt dryck efter yogaklass eller annan träning, en varm sommardag eller när du är riktigt törstig. ECOS smakar fantastiskt med en härlig "nötig" smak!

            VAD ÄR KOKOSVATTEN

Kokosvatten är den klara vätskan som finns inuti en ung, grön kokosnöt. Det är inte samma sak som kokosmjölk vilket framställs av det vita fruktköttet från en mogen, brun kokosnöt. Kokosvatten innehåller därför minimalt med fett.

         VARFÖR SKA MAN DRICKA DET?

ECOS kokosvatten är en helt naturlig dryck som återställer vätskebalansen bättre än vatten. Det innehåller viktiga salter och mineraler och har en bra balans mellan elektrolyter och kolhydrater som snabbt återställer vätskebalansen i kroppen. Det renar kroppen från gifter, återfuktar och ger snabb energi. Eftersom att just ECOS kokosvatten är alkaliskt kan det även hjälpa kroppen till ett högre pH värde. Detta kan stärka kroppen på många sätt och motverka sjukdom, åldrande mm.

            VARFÖR ÄR DET VIKTIGT MED EN BRA VÄTSKEBALANS?

Det är viktigt att dricka tillräckligt med vatten för att prestera på topp. En balanserad kost liksom vätskebalansen påverkar hur vi mår. ECOS kokosnötsvatten, som i det närmaste innehåller en perfekt balans av elektrolyter och kolhydrater, återfuktar t.o.m. en redan uttorkad kropp snabbare än vatten.

            VARFÖR ÄR ELEKTROLYTER OCH VAD ÄR DE BRA FÖR?

Elektrolyter är mineraler som påverkar cellernas vätskebalans. De viktigaste elektrolyterna är kalium och natrium men även magnesium, kalcium och fosfor. Tillsammans reglerar de kroppens salt och vätskebalans. ECOS kokosnötsvatten innehåller både kalium och natrium. ECOS innehåller en större mängd (50-100% mer än andra märken)kalium än natrium vilket gör att drycken blir alkalisk (basisk). Kaliumet kan också minska svullnad, hjälpa mot kramp, reglera blodtryck och hjälpa njurarna i sin utrensning.

             VARFÖR ÄR DET BRA MED KOLHYDRATER?

Din kropp med dess triljoner celler drivs av kolhydrater som bränsle. Du måste därför dagligen fylla på med enkla kolhydrater för att den skall fungera. ECOS kokosvatten innehåller perfekta kolhydrater för detta.

            HUR KAN ECOS KOKOSVATTEN ANVÄNDAS MER?

Perfekt som bas i smoothies och dressing. Supergott med t.ex banan och äpple eller som thai-inspirerad dressing med koriander, ingefära och thaini. Ge även dina barn kokosvatten istället för saft på kalas eller fika. Drick också kokosvatten vid intag av salt, kaffe, svart the och/eller alkohol för att säkerställa vätskebalansen.

            ANTI AGING

ECOS kokosnötsvatten innehåller fytonäringsämnen som sägs bromsa åldrandet genom att förstöra de fria radikalerna. De viktigaste fytonäringsämne för åldrandet kallas för cytokininer. Detta ämne stödjer sund celltillväxt genom att stimulera rätt celldelning och minska mängden fria radikaler. Att dricka ECOS kokosvatten kan därför ge dig en slätare, mjukare, friskare och mer ungdomlig hud.

            RENING OCH DETOX

ECOS kokosnötsvatten är jätte bra att använda som tillägg vid fastakurer och detox.

 

-Taget ur Yoga & Näringscenter Jönköping´s Nyhetsbrev 2013 NR 29

Följ länken för att läsa Nyhetsbrevet i sin helhet: Nyhetsbrev 2013 NR 29