(Kundbrev) Mitt namn är Erik och jag är född med en förändring i mina Njurar som heter Gitlemans Syndrom....

28.06.2016 15:38
Mitt namn är Erik och jag är född med en förändring i mina Njurar som heter Gitlemans Syndrom vilken gör att mineraler/elektrolyter inte tas upp av kroppen utan följer med urinen ut. Sjukdomen gör att jag väldigt lätt blir uttorkad då jag förlorar vätska mycket snabbare än andra samt att elektrolyt bristen ger mig kraftiga kramper i alla större muskelgrupper.
 
 Jag har under hela mitt liv fått åka in till Sjukhuset och tillföra bl. a. Kalium intravenöst. Detta är en mycket smärtsam behandling då jag får så starka doser eftersom man måste tillföra mer än vad kroppen hinner göra sig av med. Min dos är 100 millimol i halvliters påsar som skickas in i kroppen på 6 timmar plus att jag har tagit upp till 50 tabletter med kalium 10 tabletter magnesium 10 tabletter natrium. Då detta är väldigt starkt för magen har jag också fått äta magsårs medicin.
Sedan tre år tillbaka har jag legat inlagd på sjukhus ca 3 dygn per vecka för att medicineras. 
En dag kom min sambo hem med en förpackning Ecos kokosvatten och bad mig testa detta då det hade en hög halt av kalium och övriga elektrolyter, och så trodde hon det skulle hjälpa mig med vätskebalansen också. Jag provade med en viss skepsis då det finns så många ”mirakel mediciner” på marknaden men jag kände en förändring omedelbart då jag började känna mig piggare och efter en veckas test hade mina värden inte sjunkit alls så mycket som det brukade. 
Min läkare var lika skeptisk som jag var den första tiden och trodde inte riktigt att drycken kunde hjälpa så mycket, men siffrorna talade sitt tydliga språk och nu är även han övertygad om att detta hjälper mig. 
När jag för några månader sedan opererade bort en njure testade vi att dra ner på intaget av kalium och övriga mediciner. Detta funkade inte så jag fick order att återuppta mitt höga tablett intag med 40 till 50 tabletter.  Jag tog beslutet att testa dricka en liter kokosvatten per dag istället och det funkar mycket bättre än tabletterna- Det hjälper mig både med att hålla värdena på någorlunda nivå och hålla mina kramper i schack.
 
/Erik Bergqvist, Jönköping